Laatste nieuws

Het gaat goed met de daling van het Covid-19 virus in Nederland. Er zijn steeds meer mensen, jong en oud, gevaccineerd. De maatregelen worden stukje bij beetje afgebouwd. Je mag thuis weer meer bezoek ontvangen. Kortom nog even geduld en we kunnen, na anderhalf jaar, weer leuke dingen doen. Op vakantie, naar een feestje, de bioscoop, het museum enzovoort. En zeker niet onbelangrijk, weer naar de activiteiten van jullie buurtvereniging.

De laatste competitie (seizoen 2019-2020) had een abrupt einde. De laatste 3 clubavonden moesten worden afgelast. Gelukkig zijn we wel weer begonnen met het plannen van het volgende seizoen 2021-2022. We hebben besloten om het bekertoernooi en het koppeldarten van het seizoen 2019-2020 als beëindigd te beschouwen, dus zonder uitreiking van bekers. De kampioenen zijn in de A-klasse Rick Braakman en in de B-klasse Mathijs van Egteren. Het is jammer dat het seizoen zo moest eindigen, maar het was niet anders.

Namens Dartclub Zuuk,
Bert en Alfons

Activiteiten buurtvereniging

Het afgelopen jaar is het stil geweest in Zuuk. Weinig activiteiten en geen nieuws over de vorderingen rondom de bestemming van de Zuukerschool. Het komende najaar gaat dit echter veranderen en worden er weer inspraakmomenten georganiseerd. De vrijwilligers hebben de gemeenschapsruimte onder handen (genomen). De activiteiten zoals men dat in Zuuk gewend is, gaan weer plaatsvinden. Denk aan het kaarten, de creaclub, darten, houtsnijden en jeugdclub. Op 20 september zal naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet besloten worden hoe dit in de praktijk zal gaan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de buurtvereniging en de facebookpagina. Druk op deze link Versoepelingen-pas-per-25-september voor meer informatie vanuit de overheid.

Update Zuukerfeest

Het Zuukerfeest van 2020 en van 2021 werd afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie heeft het volgende Zuukerfeest (inclusief de optocht) ingepland voor 15 t/m 18 juni 2022. De organisatie hoopt het Zuukerfeest volgend jaar onvergetelijk te kunnen maken!

Dartkalender gemeente Epe e.o.

In de gemeente Epe is inmiddels een behoorlijk aantal dartclubs actief. Deze dartclubs organiseren regelmatig darttoernooien. Hieronder vind je een overzicht van de bij Dartclub Zuuk bekende toernooien in de regio. Als je een mail met duidelijke informatie (locatie, single/koppel, aanvangstijd etc) en liefst een poster aan dartclubzuuk@hotmail.com stuurt, wordt jouw toernooi aan deze dartkalender toegevoegd.

Voeg jouw toernooi aan deze lijst toe

Dartclub Zuuk

Speelschema teams D.B.S. voor competitie 2021-2022

Dit is de poule indeling voor het seizoen 2021-2022.

Poule 2e div.A:
F.D.T.V. 1, Cafe de Schimmel, Activia 2, Shooters, Hofnar Squinty Wreckers, Net Niet 2.0, D.B.S. 1, Dartteam de Vrijbuiter, D.B.S. 2, The One & Boysies

Poule 3e div A:
Vrijbuiter Prutsers, The Golden Arrows, Boysie 3, Vrijbuiter 5, D.B.S. 3, DVG, Old Daeventer, VV ‘t Jebbink, Cafe de Tapperij, DV de Broodgooiers

Poule 4e div. A:
Fundarters, De Duppies van Opa’90, De Daltons, Qualicateraar, DC Terwolde, SV Orderbos 5, D.B.S 5, Dyscalcullie Dudes, Cafre Friends 2, DWK 1

Op woensdag 15 september zal de ALV / Captainsvergadering plaatsvinden. Dankzij de huidige situatie inzake Corona, is een “vrije inloop” helaas niet mogelijk, en voorschrijving is daarom noodzakelijk. Tijdens deze vergadering zal er ook uitleg zijn over Teambeheer, en er dient van elk team minimaal 1 persoon aanwezig te zijn, het liefst de captain omdat die de uitslagen in teambeheer gaat invoeren.

Dit zijn de volgende wedstrijden van alle D.B.S. teams voor het seizoen 2021 – 2022. De eerstkomende thuiswedstrijd is op vrijdag ___ oktober 2022. Aanvangstijd van de wedstrijd is 20:00 uur. Eventueel geel gemarkeerde wedstrijden zijn nieuw of gewijzigd.

**** volgt **** volgt **** volgt ****

Kom naar De Blue Sky om de teams aan te moedigen.

Verslag koppeltoernooi 29 februari 2020

Op zaterdag 29 februari 2020 heeft Dartclub Zuuk in De Blue Sky in Emst weer een koppeltoernooi georganiseerd. Het toernooi was net als in 2019 met 34 koppels weer goed bezet, in 2018 waren het er 32, dus dat is mooi constant. Het record aantal koppels van 2016 (37 koppels) werd weer niet gehaald, maar daardoor werd het niet minder leuk. De middag begon om 13:30 uur met de poulewedstrijden. De 34 koppels waren verdeeld over 6 poules van 4 darters en 2 poules van 5 darters. Vanuit de poulefase kwalificeerden zich 16 koppels voor de winnaars-knockoutfase, en 18 koppels dartten verder in de verliezersronde. De deelnemerslijst bestond uit een mix van bekende koppels, en ook een flink aantal nieuwe koppels. Dit jaar was, net als vorig jaar, de jongste deelnemer, met een leeftijd van 13 jaren, Wessel Bonhof. Met zijn vader Martie heeft hij de winnaarsronde bereikt. Een topprestatie!
Dit zijn uitsnedes van de foto’s van dit koppeltoernooi. Druk op deze miniatuurweergaven om de hele foto te bekijken.

Het toernooi werd gewonnen door Oscar Jonker en Benno Voorhorst. Net als in 2019 stonden ze in de finale tegen Marco Oostendorp, deze keer met Sjaak Verhaegh. In de verliezersronde wonnen Dik de Wilde en Robbin Nijkamp. Dit is de einduitslag van het koppeldarttoernooi:

Winnaarsronde:
1e plaats Oscar Jonker en Benno Voorhorst
2e plaats Marco Oostendorp en Sjaak Verhaegh
3e plaats Maurice Boeve en Cobus Vriezen

Verliezersronde:
1e plaats Dik de Wilde en Robbin Nijkamp
2e plaats Menno Stegeman en Roy Koorn
3e plaats John Koetsier en Kevin Prijs

Iedereen bedankt voor de deelname, en tot de volgende keer.

Namens Dartclub Zuuk,
Herman, Albert en Alfons

Verslag Zuukerfeest singeltoernooi 20 juni 2019

Op donderdagavond 20 juni 2019 vond het singel darttoernooi in de feesttent van het Zuukerfeest plaats. Het aantal deelnemers wordt vooraf op maximaal 64 bepaald, maar dat aantal werd niet gehaald. De teller bleef steken op 56, toch nog altijd een mooi aantal. Zoals altijd werd er in poules van 4 gedart. Dit jaar waren er dus 16 borden opgesteld, en daarvan werden er 14 gebruikt. De meeste darters hadden al eens op het Zuukerfeest gegooid, en mooi is dat er ook weer nieuwe darters waren. De opkomst van de leden van Dartclub Zuuk zelf was overweldigend. Van de A-klasse waren 8 darters actief, en Erik Sondorp in de organisatie. Van de B-klasse speelden ook 8 darters mee, en Alfons Gerritsen zat in de organisatie. Dus bijna 50% van de leden van Dartclub Zuuk was actief. Prima! Marc Nahar won het toernooi, voor het eerst in, voor zover bekend, zijn 2e deelname, en hij werd zo de opvolger van Jeffrey Bekema.

De temperatuur en sfeer in de te tent was OK te noemen. Het was eerst aangenaam warm, op het einde werd het iets fris. Beter in ieder geval dan de jaren ervoor, toen het te warm, te koud en te nat was.

Vooraf had de organisatie zich als doel gesteld om het toernooi vlotter te laten verlopen dan in eerdere jaren. Dat is redelijk gelukt. De finales vonden rond middernacht plaats. Op tijd beginnen (10 over zeven), maximaal aantal deelnemers bepalen (64), verliezersronde en winnaarsronde tegelijk laten spelen, tellers aanstellen, en hulp inschakelen van o.a. Erik Sondorp en Bertus Logtenberg bij met tellen. Heren bedankt!

Na de diverse knock-outrondes kwam het in de verliezersronde tot een finale tussen Herman van de Worp en Rens Mensink. Herman won deze partij en werd zo de verdiende winnaar. In de partij om de derde plaats won Remco Terwel.

De finale in de winnaarsronde ging het tussen Marc Nahar en Rob Vening. Marc won de partij en werd toernooiwinnaar. De partij om plek 3 werd gewonnen door Robin Tellegen. De prijsuitreiking vond rond de klok van half 1 plaats, waarna er voor de feestcommissie, de vrijwilligers en de organisatie nog even tijd was voor een frietje en drankje.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Léon Durville van Vaassen Actief. Léon bedankt voor het maken en beschikbaar stellen van deze mooie foto’s.

 
Dit zijn nog een paar foto’s, door Alfons gemaakt:

Meer foto’s van dit toernooi vind je binnenkort op de website van het Zuukerfeest. Rest ons van Dartclub Zuuk om iedereen te bedanken voor de opkomst, en de vrijwilligers voor de geleverde hand- en spandiensten. Hopelijk tot het volgende toernooi van Dartclub Zuuk.

Namens Dartclub Zuuk,

Bert, Erik, Bertus, Jan en Alfons

 

Dartseizoen 2018-2019 team DBS 1 afgesloten

Op vrijdag 17 mei 2019 speelde het “eerste” dartteam van De Blue Sky (DBS1) de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op René Deen na was het voltallige team op komen dagen, ook vanwege het fotomoment. Van Links naar rechts op de foto zie je sponsor Harrie Kuiper (gastheer van De Blue Sky), Albert van Zuuk, Patrick van Zuuk, Martie Bonhof, Bertus Logtenberg, Richard Veldhuizen, Jan Logtenberg, Herman van de Worp, Rick Braakman en Alfons Gerritsen (supporter).

Er werd gedart tegen De Woody Darters 2 uit Uddel, dit team stond op de ranglijst een plek boven DBS1. Daarom kan gesteld worden dat DBS1 een goede prestatie heeft geleverd door deze wedstrijd met 6-3 te winnen. Dit is een collage van de actiefoto’s van die avond.

DBS1 won de partij dus met 6-3, in de singles ging het nog gelijk op, maar de dubbels gaven de doorslag. Mede door een topprestatie van Jan, die oorspronkelijk niet mee zou doen, werd er uiteindelijk duidelijk gewonnen van de tegenstander uit Uddel. Met een schitterende 146 finish wist Jan één van de legs te beslissen. Bovendien gooide hij nog 2x een 180.

Door dit resultaat is DBS1 derde gebleven op de ranglijst, en kan er een nieuwe prijs worden toegevoegd aan de toch al rijkelijk gevulde prijzenkast.

Dit zijn alle foto’s van deze slotavond van het seizoen 2018-2019.

Alfons, supporter DBS1

Verslag koppeltoernooi 23 februari 2019

Op zaterdag 23 februari 2019 heeft Dartclub Zuuk in De Blue Sky in Emst weer een koppeltoernooi georganiseerd. Het toernooi was met 34 koppels weer goed bezet, vorig jaar waren het er 32, dus een groei van 2 koppels. Het record aantal koppels van 2016 (37 koppels) werd weer niet gehaald, maar daardoor werd het niet minder leuk. De middag begon om 13:30 uur met de poulewedstrijden. De 34 koppels waren verdeeld over 6 poules van 4 darters en 2 poules van 5 darters. Vanuit de poulefase kwalificeerden zich 16 koppels voor de winnaars-knockoutfase, en 18 koppels dartten verder in de verliezersronde. De deelnemerslijst bestond uit een mix van bekende koppels, en ook een flink aantal nieuwe koppels. Dit jaar was de jongste deelnemer, met een leeftijd van 12 jaren, Wessel Bonhof. Met zijn vader Martie heeft hij de 3e plaats in de verliezersronde bereikt. Een topprestatie!
Dit zijn uitsnedes van de foto’s van dit koppeltoernooi. Druk op deze miniatuurweergaven om de hele foto te bekijken.

Het toernooi werd, net als in 2018, gewonnen door Marco Oostendorp, deze keer met Tom van Ree, ze versloegen net als in 2018 in de finale Oscar Jonker en Benno Voorhorst. In de verliezersronde wonnen, net als in 2018, Patrick van Zuuk en Rick Braakman. Dit is de einduitslag van het koppeldarttoernooi:

Winnaarsronde:
1e plaats Marco Oostendorp en Tom van Ree
2e plaats Oscar Jonker en Benno Voorhorst
3e plaats Jari van Tongeren en Lars Niemeijer

Verliezersronde:
1e plaats Patrick van Zuuk en Rick Braakman
2e plaats Jacko Bonhof en Gert Bouwmeester
3e plaats Martie Bonhof en Wessel Bonhof

Iedereen bedankt voor de deelname, en tot de volgende keer.

Namens Dartclub Zuuk,
Herman, Albert, Bert en Alfons

 

Verslag Zuukerfeest singeltoernooi 21 juni 2018

De belangstelling voor het singel darttoernooi op donderdagavond 21 juni 2018 in de feesttent van het Zuukerfeest was overweldigend. Eén week voor aanvang waren er rond de 64 aanmeldingen, en in  de laatste week kwamen er nog een aantal toppers bij. Daarom werd besloten het maximale aantal deelnemers te verhogen naar 72. Helaas kwamen er 4 darters niet opdagen, en dus stonden er uiteindelijk 67 darters aan de aanvang. Zoals altijd werd er in poules van 4 gedart. Door het grote aantal deelnemers waren er 20 borden opgesteld, om zo alle poules tegelijk te kunnen laten gooien. De meeste darters hadden al eens op het Zuukerfeest gegooid, en mooi is dat er ook weer nieuwe darters waren. Jeffrey Bekema won het toernooi, na eerdere winst in 2016, voor de tweede keer en werd zo de opvolger van Daniël Huisman. De heren wisselden dus weer stuivertje

Deze keer was het een frisse zomeravond en de temperatuur in de tent was aan de lage kant. Dat was wel een beetje jammer.

Na de diverse knock-outrondes kwam het in de verliezersronde tot een finale tussen Giesie Koetsier en Diderik van Renselaar. Giesie won deze partij en werd zo de verdiende winnaar. In de partij om de derde plaats won Erwin van Rijssen.

In de winnaarsfinale ging het tussen Jeffrey Bekema en Robin Tellegen. Jeffrey won de partij en werd toernooiwinnaar. De partij om plek 3 werd gewonnen door Stephan Epe. De prijsuitreiking vond rond de klok van enen plaats, waarna er voor de feestcommissie, de vrijwilligers en de organisatie nog even tijd was voor een frietje en drankje.

Meer foto’s van dit toernooi vind je op de website van het Zuukerfeest. De onderste serie foto’s is gemaakt door Léon Durville van Vaassen Actief. Léon bedankt voor het maken en beschikbaar stellen van deze mooie foto’s. Rest ons van Dartclub Zuuk om iedereen te bedanken voor de opkomst, en de vrijwilligers voor de geleverde hand- en spandiensten. Hopelijk tot het volgende toernooi van Dartclub Zuuk.

Namens Dartclub Zuuk,

Herman en Alfons

 

Verslag koppeltoernooi 24 februari 2018

Het koppeltoernooi van 24 februari 2018 in De Blue Sky in Emst was met uiteindelijk 32 koppels goed bezet, vorig jaar waren het er 28, dus een groei van 4 koppels. Het record aantal koppels van 2016 (37 koppels) werd weer niet gehaald, maar daardoor werd het niet minder leuk. De middag begon om 13:30 uur met de poulewedstrijden. De 32 koppels waren gelijkmatig verdeeld over 8 poules van 4 darters. Vanuit de poulefase kwalificeerden zich 16 koppels voor de winnaars-knockoutfase, en 16 koppels dartten verder in de verliezersronde. De deelnemerslijst bestond uit een mix van bekende koppels, en ook een flink aantal nieuwe koppels. Hieruit blijkt dat reclame maken via Facebook en e-mail prima werkt.

Het toernooi werd gewonnen door Marco Oostendorp en Hans Oostendorp, die hiermee de opvolgers zijn van Oscar Jonker en Benno Voorhorst. Dit is de einduitslag van het koppeldarttoernooi:

Winnaarsronde:

1e plaats Marco Oostendorp en Hans Oostendorp

2e plaats Oscar Jonker en Benno Voorhorst

3e plaats Robin Tellegen en Gert Hofmeijer

Verliezersronde:

1e plaats Patrick van Zuuk en Rick Braakman

2e plaats Teunis Kuiper en Gert Veldhuis

3e plaats Bas Tiemens en Ronnie Vosselman

Iedereen bedankt voor de sportieve deelname, en graag tot de volgende keer.

Namens Dartclub Zuuk, Herman, Albert en Alfons

 

Verslag koppeldarttoernooi t.b.v. KWF op 28 oktober 2017

Met in het achterhoofd de ziekte en de genezing van Hans Hilhorst en het overlijden van de vader van Jan en Bertus Logtenberg, ontstond in mei bij Jaco en René het idee om een darttoernooi te organiseren, waarvan de opbrengsten ten goede zouden komen aan het Koningin Wilhelmina Fonds, het fonds van de kankerbestrijding. De leden van Dartclub Zuuk werd gevraagd, om massaal deel te nemen aan dit toernooi, het liefst met een koppelmaat van buiten de vereniging, om zo meer deelnemers te krijgen. Uiteindelijk deden 9 darters uit Zuuk mee. Het inschrijfgeld was wat hoger dan bij andere toernooien, ook dit allemaal voor het goede doel! En natuurlijk hadden we een 4-tal toernooisponsors: Citroëngarage Bonhof, Qualicateraar, De Blue Sky en Veldwijk sportprijzen, van hen kregen we de mooie bekers.

De opkomst bij het koppeldarttoernooi op zaterdag 28 oktober 2017 in De Blue Sky in Emst was prima. Na de aanmeldingen en een paar afmeldingen, “niet op komen dagen” en “last moments” stonden er uiteindelijk 25 koppels aan de aanvang. Er werd in 5 poules van 4 en 1 poule van 5 koppels gedart. Op de dansvloer in De Blue Sky waren 3 extra borden opgesteld, om zo alle poules tegelijk te kunnen laten gooien. De meeste darters waren erkende toernooi- en competitiedarters, en mooi is dat er ook 9 darters van Dartclub Zuuk waren. Oscar Jonker en Benno Voorhorst wonnen het toernooi, en Ed en Remon van der Haar eindigden als tweede in de winnaarsronde. De overwinning in de verliezersronde ging naar Marc Brands en Emiel Wijnbergen, die in de finale te sterk waren voor Patrick van Zuuk en Herman van de Worp.

Het werd een sportief en financieel geslaagd darttoernooi. Na afloop zijn het inschrijfgeld, de sponsorinkomsten en de andere bijdragen bij elkaar opgeteld. De eindstand van de opbrengsten voor het KWF is ruim 2380 euro. Het bedrag werd op de clubavond van 23 november 2017 aan het KWF overhandigd.

Rest ons van Dartclub Zuuk om iedereen te bedanken voor de opkomst, en de sponsoropbrengsten. Hopelijk tot het volgende toernooi van Dartclub Zuuk.

Namens Dartclub Zuuk,

Jaco, René, Jacko, Bert en Alfons

 

Ledenstop Dartclub Zuuk

In de Zuukerschool wordt al ruim 15 jaar in clubcompetitieverband gedart. Twee keer per maand vindt er een dartavond plaats, georganiseerd door leden van Dartclub Zuuk in samenwerking met de buurtvereniging. Al in 2002 werd met deze competitie begonnen, en de club heeft momenteel rond de 35 spelende leden. Voor het komende seizoen 2019-2020 is Dartclub Zuuk eens niet op zoek naar nieuwe darters, maar is er een ledenstop.

Hoe werkt het?

De clubcompetitie bestaat uit een A- en een B-klasse, waar vanuit promotie en degradatie plaatsvindt. Nieuwe darters beginnen in de B-klasse. De clubavonden worden dus gehouden in de Zuukerschool, één donderdag in de 14 dagen, en beginnen om 19:30 uur. Bij de clubcompetitie staat, naast de sportieve prestatie, de gezelligheid voorop. De uitslagen en standen worden bijgehouden en op de website gepubliceerd.

Wanneer begint het?

De clubcompetitie van het seizoen 2019-2020 begint op donderdag 19 september 2019.

Kan ik eens komen kijken?

Ja, dat is mogelijk. Op de website van Dartclub Zuuk www.dartclubzuuk.nl (hierboven) vind je de datums van de clubavonden van het seizoen 2019-2020. De slotavond op vrijdag __ april 2020 is een informele avond, waarop het zelfs mogelijk is om een partijtje te gooien.

Informatie en publicaties

Dartclub Zuuk heeft met www.dartclubzuuk.nl al sinds een aantal jaar een eigen website, waarop het laatste nieuws, foto’s, uitslagen en standen worden gepubliceerd. Sinds begin 2015 is de club met een eigen Facebookpagina ook via social media actief. Door op Dart Zuuk te zoeken is de Facebookpagina eenvoudig te vinden. De Dartclub is telefonisch bereikbaar via Bert Jonker op 0621 – 640 088. De Dartclub is ook te bereiken via het e-mailadres dartclubzuuk@hotmail.com.

Namens Dartclub Zuuk, iedereen sportieve dartgroet gewenst!

 

Verslag Zuukerfeest singeltoernooi 22 juni 2017

De opkomst bij het singel darttoernooi op donderdagavond 22 juni 2017 in de feesttent van het Zuukerfeest was prima. Na het iets te grote aantal (78 deelnemers) bij het toernooi in 2016, werd besloten het maximale aantal deelnemers terug te brengen naar 64. Na de aanmeldingen en een paar afmeldingen, “niet op komen dagen” en “last moments” stonden er uiteindelijk circa 64 darters aan de aanvang. Zoals altijd werd er in poules van 4 gedart. Door het ideale aantal deelnemers waren er weer gewoon 16 borden opgesteld, om zo alle poules tegelijk te kunnen laten gooien. De meeste darters hadden al eens op het Zuukerfeest gegooid, en mooi is dat er ook weer nieuwe darters waren. Daniël Huisman won het toermooi, na eerdere winst in 2015, voor de tweede keer en werd zo de opvolger van Jeffrey Bekema.

Het was een heerlijke zomeravond en de temperatuur in de tent was aangenaam, mede door de onweersbuien die vlak voor aanvang van het toernooi lostbastten.

Na de diverse knock-outrondes kwam het in de verliezersronde tot een finale tussen Bertus Logtenberg en Edwerd Schuring. Bertus won deze partij en werd zo de verdiende winnaar. In de partij om de derde plaats won Gijs Niesink.

In de winnaarsfinale ging het tussen Daniël Huisman en Jan Logtenberg. Daniël won de partij en werd toernooiwinnaar. De partij om plek 3 werd niet gegooid, omdat beide darters al naar huis waren. De prijsuitreiking vond rond de klok van enen plaats, waarna er voor de feestcommissie, de vrijwilligers en de organisatie nog even tijd was voor een frietje en drankje.

Meer foto’s van dit toernooi vind je op de website van het Zuukerfeest. Robert bedankt voor het maken en beschikbaar stellen van de foto’s. Rest ons van Dartclub Zuuk om iedereen te bedanken voor de opkomst, en de vrijwilligers voor de geleverde hand- en spandiensten. Hopelijk tot het volgende toernooi van Dartclub Zuuk.

Namens Dartclub Zuuk,

Herman, Albert en Alfons

 

D.B.S. 1 verliest met duidelijke cijfers van Fasna Flyers

Op vrijdag 11 november 2016 reisde team D.B.S. 1 vol goede moed af naar Vaassen, om de derby in het bekertoernooi tegen Fasna Flyers te gooien. De wedstrijden tegen de buurman uit Vaassen leveren altijd spannende potten op en soms win je en soms verlies je. Maar uiteindelijk is het wel altijd leuk spelen tegen Fasna Flyers. Dit seizoen zullen er nog 3 partijen tussen deze 2 rivalen volgen, 2 wedstrijden in de Stedendriehoek competitie 2e klasse A en natuurlijk de return van deze bekerwedstrijd, die op vrijdagavond 2 december in De Blue Sky gegooid gaat worden.

Op de avond waarop de Prins Carnaval bekend werd gemaakt, en waarvoor een paar wedstrijden werden verplaatst, gingen namens D.B.S. 1 Jan Logtenberg, Bertus Logtenberg, Richard Veldhuizen en Martie Bonhof de strijd aan tegen Benno Voorhorst, Chris van Brink, Oscar Jonker en Kevin Prijs, die de kleuren van Fasna Flyers verdedigden. Herman van de Worp was als supporter aanwezig.

De eerste partij werd zoals gebruikelijk gegooid door Jan, helaas verloor hij met 2-3 nipt van Benno. Nadat achtereenvolgens Bertus met 0-3 tegen Chris, Richard met 1-3 tegen Oscar, en ook Martie met 1-3 tegen Kevin verloren hadden, keek D.B.S. tegen een grote 0-4 achterstand aan. Winnen was al bijna niet meer mogelijk, laten we er dan maar een gezellige avond van maken, was de gedachte bij de meeste spelers.

Na de vier singles volgden de 4 koppels, en hier ging het al niet veel beter. De eerste 3 partijen gingen tamelijk duidelijk verloren. Alleen teamcaptain Jan samen met Martie wisten hun dubbel te winnen, en nog wel met 3-0 tegen Chris en Oscar. Misschien voelde het als een kleine opsteker om zo met een goed gevoel de bierronde in te gaan. De bierronde ging echter ook verloren, met 1-2 was Fasna Flyers te sterk. De conclusie van deze avond luidt dan ook: er volgt op 2 december nog een return thuis in de Blue Sky. Als wordt begonnen met een paar overwinningen in de singles, is er misschien nog een kans. Dat moet er wel beter gecheckt worden dan vanavond trouwens. Anders rest er niets anders dan de schade beperkt te houden, en er weer een gezellige avond van te maken. Het is per slot van rekening maar de bekercompetitie, of niet dan?

Tot zover het verslag. Op naar de volgende partijen!

Groet van Alfons

Supporter team D.B.S. 1

 

Verslag Zuukerfeest singeltoernooi 23 juni 2016

De opkomst bij het singel darttoernooi op donderdagavond 23 juni 2016 in de feesttent van het Zuukerfeest was overweldigend. Na de aanmeldingen en een paar afmeldingen en “niet op komen dagen” stonden er uiteindelijk 78 darters aan de aanvang. Zoals altijd werd er in poules van 4 gedart, door het grote aantal deelnemers waren er 20 borden opgesteld, om 20 poules tegelijk te kunnen laten gooien. De meeste darters hadden al eens op het Zuukerfeest gegooid, en mooi is dat er ook weer nieuwe darters waren, waaronder Jeffrey Bekema, hij won het toermooi en werd zo de opvolger van Daniël Huisman.

Het was een warme zomeravond en de temperatuur in de tent steeg tot grote hoogte. Hier en daar leidde dit tot een druppel zweet, ook bij de organisatie. Het viel niet mee om de indeling van de knock-outfase voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk lukte het toch nog.

Na de diverse knock-outrondes kwam het in de verliezersronde tot een finale tussen Jan Logtenberg en Frank Spijker. Jan won deze partij en werd zo de verdiende winnaar. In de partij om de derde plaats won Gert Bouwmeester.

In de winnaarsfinale ging het tussen Frank van den Berg, Kevin Prijs en Jeffrey Bekema. Iedere finalist speelde 1x tegen elke andere medefinalist, en omdat het al laat was, werd “best of 3” gespeeld. Jeffrey won beide partijen en werd toernooiwinnaar, Frank werd tweede en Kevin derde. De prijsuitreiking vond rond de klok van enen plaats, waarna er voor de feestcommissie, de vrijwillgers en de organisatie nog even tijd was voor een frietje en drankje.

Meer foto’s van dit toernooi vind je op de website van het Zuukerfeest. Robert bedankt voor het beschikbaar stellen van de foto’s. Rest ons van Dartclub Zuuk om iedereen te bedanken voor de opkomst, en de vrijwilligers voor de geleverde hand- en spandiensten. Hopelijk tot het volgende toernooi van Dartclub Zuuk.

Namens Dartclub Zuuk,

Herman, Albert en Alfons

Blue Sky sponsort Dartclub Zuuk met nieuw dartbord

Onlangs heeft Harrie Kuiper Dartclub Zuuk gesponsord met een gloednieuw Winmau Blade 4 dartbord. Dartclub Zuuk speelt met team DBS1 al een paar seizoenen succesvol in de bond Stedendriehoek, en hiervoor is De Blue Sky de plaats voor de thuiswedstrijden. De Blue Sky is voor het spelen van darts één van de beste café’s in de regio.

Dartclub Zuuk is Harrie van de Blue Sky zeer dankbaar. Harrie bedankt!

Daniël Huisman wint single darttoernooi op Zuukerfeest

Op donderdag 25 juni 2015 organiseerde de commissie van het Zuukerfeest in samenwerking met Dartclub Zuuk een single darttoernooi. Het toernooi vond plaats in de feesttent aan het Zuukerend. Uiteindelijk hadden zich 58 deelnemers ingeschreven, absoluut weer een prima opkomst. Er werd begonnen in poules, om vervolgens via een verliezers- en een winnaars knock-out systeem tot de finales te komen. Daniël Huisman was in 2015 de beste. Dit is de einduitslag van het toernooi:

Namens Dartclub Zuuk iedereen bedankt voor het sportieve toernooi.

Koppeldarttoernooi weer enorm geslaagd

Het Koppeltoernooi van 21 maart 2015 in De Blue Sky is weer geslaagd. Uiteindelijk hadden zich 30 koppels aangemeld. Dat is toch mooi 50% meer dan in 2014. Patrick van de Haar en John Koetsier hebben het toernooi gewonnen.


De volledige uitslag is:

Winnaarspoule:

1. Patrick van de Haar – John Koetsier

2. Roy Koorn – Remco Terwel

3. Nico de Goede – Chris van Brink

Verliezerspoule:

1. Johan Hofstede& en Denny

2. Kevin en Eddie Bonhof

3. Marcel en Dion

De organisatie Herman, Albert en Alfons bedankt iedereen voor de komst naar de Blue Sky in Emst, en het enthousiasme waarmee gespeeld is. Op 27 februari 2016 was er weer een Koppeldarttoernooi georganiseerd door Dartclub Zuuk.

Dartclub lanceert Facebook pagina

Volg ons nu ook op Facebook (hiervoor moet je wel eerst ingelogd zijn als Facebookgebruiker).